GRATIS VERZENDING Nederland en België
NIET GOED GELD TERUG 30 dagen bedenktijd
VOOR 15.00 BESTELD zelfde dag verzonden
Home | Medisole steunzolen bij voetklachten | Medisole – voetklachten bij diabetes

Voetklachten bij diabetes

Voetproblemen bij diabetes komen vaak voor. Diabetes tast in die gevallen de bloedsomloop en zenuwen in de voet aan wat leidt tot de aandoening diabetische voet. Door de beschadiging van de zenuwen (neuropathie) heeft u minder gevoel in uw voet. Dat kan ervoor zorgen dat de stand van uw voet verandert, wat weer tot allerlei andere voetproblemen leidt. Bij diabetische voet heeft u ook vaak last van huidklachten en wondjes aan de voet. Vooral slecht zittende of knellende schoenen kunnen wondjes veroorzaken. Goed schoeisel is dus erg belangrijk om ernstige infecties en zelfs amputatie te voorkomen.

Wat zijn de symptomen van diabetische voet?

Diabetici lopen het risico op een aantal complicaties die verband houden met hun diabetes. Bij diabetische voeten is een van die complicaties bijvoorbeeld een botinfectie. Dit kan zelfs tot amputatie leiden als het niet tijdig wordt behandeld. Amputatie is vaak het gevolg van te lang wachten. Volgens Diabetesvereniging Nederland verwijzen huisartsen niet altijd of te laat door. Ook de wachttijden bij ziekenhuizen zijn vaak lang. Een klein wondje kan in de tussentijd uitgroeien tot een groot probleem. Daarnaast trekken mensen met diabetes soms veel te laat aan de bel. Het snel herkennen van diabetische voet is dus van groot belang om ernstige gevolgen te voorkomen.

De symptomen van diabetische voet kunnen zijn:

 • Roodheid en zwelling (kan duiden op Charcot voet)
 • Pijn aan de voeten
 • Wondjes die niet snel genoeg genezen (vooral als ze geïnfecteerd zijn geraakt)
 • Gevoelloosheid met een tintelend gevoel
 • Verkleuring van tenen of voeten als gevolg van een slechte bloedcirculatie
 • Koude voeten

Een Charcot voet komt vrijwel alleen voor bij mensen met diabetes en is zeer zeldzaam. Dit ontstaat wanneer er een breukje in de voet is ontstaan door bijvoorbeeld een klein ongelukje. Omdat u dit niet voelt loopt u er gewoon mee door. Pas wanneer de voet opzwelt en rood wordt krijgt u het vermoeden dat er iets goed mis is. In dit geval moet u direct medische hulp zoeken.

Medisole Diabetische voet voorkomen

Diabetesklachten aan de voet voorkomen

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Maar bij diabetische voet is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn een aantal tips waarmee u het risico op wonden kunt verkleinen.

 • Let goed op uw bloedsuikerspiegel en houdt dit onder controle
 • Niet op blote voeten lopen, ook niet binnenshuis
 • Laat wondjes aan uw voeten direct behandelen
 • Gebruik geen voetbaden
 • Knip uw nagels niet te kort
 • Controleer iedere dag uw voeten, ook de onderkant en tussen de tenen
 • Rook niet, dit belemmert een goede doorbloeding
 • Draag schoenen die niet knellen en uw tenen goed beschermen tegen beschadigingen

Het belang van goed schoeisel voor diabetici

Minder gevoel kan ervoor zorgen dat u anders gaat lopen, hierdoor verandert ook de belasting op uw voeten. Dat zorgt dat bepaalde plekken overbelast raken en dat kan leiden tot eelt. Eelt is vaak het beginstadium van een onderhuidse blaar of bloeding. Door het verminderde gevoel in uw voeten merkt u dit vaak niet op. Met goede, stevige schoenen beschermt u niet alleen uw tenen tegen wondjes, maar ondersteunt u uw voeten waar die het nodig hebben. Met onze speciale inlegzool voor diabetes- en reumaklachten krijgen uw voeten de ideale ondersteuning. Zo wordt de druk gelijkmatig verdeelt en kunnen eelt, likdoorns en wondjes door schuif- en drukbewegingen voorkomen worden.

Medisole inlegzolen voor diabetes patiënten
Medisole Diabetische voet verzorging

Het verzorgen van uw voeten bij diabetes

Heeft u diabetes of een andere aandoening aan de bloedsomloop? Dan is het belangrijk dat u weet hoe u uw voeten het beste kunt verzorgen. Zorg er in de eerste plaats voor dat de schoenen goed passen, zodat er niet te veel druk op een bepaald deel komt te staan. Draag sokken zonder naden. Zo heeft u minder irritatie in de schoen. Was uw voeten dagelijks met lauwwarm water en controleer deze dan goed op verkleuring, wondjes of blaren. Droog uw voeten altijd goed af, maar doe dit wel voorzichtig en wees niet te ruw. Goede voetzorg bespaart u een hoop problemen en narigheid.

Steunzolen in combinatie met stevige schoenen zijn een goede oplossing voor het verminderen of voorkomen van pijnlijke voetproblemen.

Inlegzolen bij diabetesklachten

Diabetes is een chronische ziekte die tot veel complicaties kan leiden, waaronder voetproblemen als diabetische voet. Het is belangrijk voor diabetici om hun voeten goed te verzorgen. Hiermee voorkomt u voetklachten die in de toekomst misschien een operatie nodig hebben. Schoenen zijn een belangrijk onderdeel om met dit probleem om te gaan, maar dat is niet altijd voldoende. Inlegzolen of steunzolen die speciaal voor diabetische voetpatiënten zijn ontworpen kunnen dan de oplossing zijn.
Medisole inlegzolen zijn een geweldige manier om uw voeten comfortabel te houden. Ze zijn speciaal ontworpen voor mensen met diabetes en helpen de gevoelige huid van de voet te beschermen. Ze bieden extra demping voor meer loopcomfort en minder last van vermoeide benen. Ze verbeteren de doorbloeding en ondersteunen de gewrichten. Het hoge vocht absorberend vermogen van de inlegzooltjes zorgt dat uw voeten beter droog blijven. Hierdoor krijgen bacteriën minder kans en blijven uw voeten beter beschermt tegen infecties.
Hebt u last van diabetes of reumatische klachten? Ervaar dan zelf wat onze inlegzolen voor u doen om pijn en ongemakken aan uw voeten te voorkomen.

Meer informatie over Diabetes vindt u op o.a. https://www.diabetesfonds.nl/

Medisole inlegzolen bij diabetes
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00