GRATIS VERZENDING Nederland en België
NIET GOED GELD TERUG 30 dagen bedenktijd
VOOR 15.00 BESTELD zelfde dag verzonden
Home | Medisole steunzolen bij voetklachten

Steunzolen bij voetklachten helpen u snel van uw pijn af

Steunzolen zijn een goede oplossing voor mensen met voetklachten. Steunzolen ondersteunen de voetzool met als doel een betere stand van de voet. Dit voorkomt voetproblemen die worden veroorzaakt door een verkeerde belasting. Steunzolen zijn voordeliger dan behandelingen bij een therapeut en daardoor een uitkomst bij voetproblemen en het voorkomen van voetproblemen.

Waarom steunzolen?

Vroeger – toen het maken van schoenen nog een echt ambacht was – werd er veel meer aandacht aan de zool besteed. Tegenwoordig worden de meeste schoenen vaak zo goedkoop mogelijk geproduceerd in Azië. Hierbij worden standaard zooltjes ingelegd die geen of weinig ondersteuning bieden. Hierdoor mist uw voet de juiste ondersteuning en kunnen pijnklachten optreden. Steunzolen spelen een steeds grotere rol bij het voorkomen of verminderen van pijnklachten in de spieren en pezen van de voet, kuiten, knieën, heupen, benen, rug en zelfs de nek. Onze voeten worden elke dag flink belast. Denk aan arbeid, sporten en wandelen of uw dagelijkse bezigheden. Daarom is het van groot belang dat uw lichaam goed wordt ondersteund. Als uw voet niet in de juiste stand staat, werkt dat door in uw hele lichaam. Met pijn op diverse plekken tot gevolg.

Medisole steunzolen verminderen rugklachten
Bij welke klachten gebruikt u steunzolen?

Verminderen of voorkomen

Steunzolen zijn er om diverse voetproblemen te verminderen of te voorkomen. We kunnen de klachten onderverdelen in voet- en houdingsklachten. Het dagelijks gebruik van steunzolen helpt bij het voorkomen van doorgezakte voeten en de problemen die daaruit voortkomen. Wist u dat 10 tot 15% van de Nederlandse bevolking last heeft van voetklachten? Iedere dag pijn, daar wilt u natuurlijk snel af zijn. In een aantal gevallen is het zelfs te voorkomen door op tijd steunzolen aan te schaffen.

Bij welke klachten gebruikt u steunzolen?

Voetklachten worden meestal veroorzaakt door een verkeerde stand van uw voet. Soms is het aangeboren of in de loop der tijd zo gegroeid omdat de juiste ondersteuning ontbrak. Heeft u een staand beroep? Dan worden de voeten zwaar belast gedurende de werkdag. Hierdoor kan het gevoel van vermoeide en branderige voeten ontstaan. In dat geval zijn stevige werkschoenen met bijvoorbeeld een comfort plus steunzool ideaal om te voorkomen dat uw voet inzakt en klachten veroorzaakt.

Onze voeten zijn van grote invloed op onze gehele lichaamshouding. We zijn iedere dag in beweging of staan lange tijd stil. Gaat u sporten? Dan hebt u soms weer extreme belasting op de voet. Uw voeten hebben het zwaar te verduren. Daarom is het belangrijk om pijnklachten te voorkomen of te verminderen. De ‘onschuldige’ pijn die begint in de voeten of de kuiten kan later zelfs zorgen voor (ernstige) rug- en nekklachten.

Steunzolen corrigeren de verkeerde voetstand

Steunzolen corrigeren de verkeerde voetstand

Een verkeerde stand van de voet ligt dus vaak aan de basis van voetproblemen. Die verkeerde voetstand kan worden veroorzaakt door een doorgezakte voet. Hierbij rust de voetzool bijna volledige op de grond en is er geen voetholte meer. De voet kantelt hierbij vaak ook te ver naar binnen, dat noemen we overpronatie. Een doorgezakte voet lijkt op een platvoet, maar het verschil is dat een platvoet niet naar binnen kantelt (proneert). Andere veelvoorkomende problemen zijn:

Veelvoorkomende voetklachten waarbij steunzolen van Medisole een oplossing bieden:

Medisole steunzolen voor voorvoet klachten

Medisole steunzolen bij Voorvoet klachten

Hebt u last heeft van voorvoet klachten? Dan is het belangrijk om te voorkomen dat uw voet te ver inzakt. De zolen bij voorvoetklachten zijn ontwikkeld om veel steun te bieden aan de voetboog. Ze verdelen de druk onder de voorvoet en voorkomen dat uw voet te ver doorzakt. Voorvoetklachten zijn vaak te herkennen aan pijn aan de onder- of bovenkant van uw voorvoet en tenen.

Medisole steunzool voor achilles klachten

Medisole steunzolen bij Achilles klachten

Deze zolen, verminder uw achillesklachten door gebruik te maken van twee technieken. Door de hak iets op te hogen wordt de achillespees ontlast. De dempende werking neemt irritatie van de achillespees weg. Wanneer u last heeft van achillesklachten kan dit verschillende oorzaken hebben:

  • Verkeerd of versleten schoeisel
  • Overbelasting
  • Overgewicht
  • Afnemende doorbloeding van de pees (bij ouderdom)
  • Overpronatie (stand afwijking van de voet)
  • Verminderde spierkracht in de kuitspieren
Medisole steunzool voor hielspoor klachten

Medisole steunzolen bij Hielspoor klachten

Hielspoorklachten komen veel voor bij mensen die ouder zijn dan 40 jaar. Het veroorzaakt pijnlijke klachten onder de hiel, alsof u met een blote voet op een steentje trapt. De klachten spelen op bij het lopen of lang stilstaan en zijn vaak bij opstaan of opstarten na rust het hevigst.
Hebt u last van platvoeten of een doorgezakte voet? Dan is de kans groot dat daar ook hielspoor klachten bij komen. Onze speciale steunzolen bij hielspoor bieden uw hielbeen de ondersteuning en ontlasting die nodig is om de pijn snel te verminderen.

Medisole steunzool voor diabetes en reuma klachten

Medisole steunzolen bij Diabetes & Reumaklachten

Het hebben van diabetes of reuma brengt verschillende problemen met zich mee. Voetklachten is daar een van. Door de juiste ondersteuning van deze medische inlegzolen bij diabetes- en reumaklachten nemen klachten als pijn en vermoeidheid in uw voeten af. Als reumapatiënt heeft u last van pijnlijke gewrichten. Door deze steunzolen krijgen uw voeten een zeer goede demping en komen de voeten stabiel in het schoeisel te staan. Hiermee worden de klachten verminderd of zelfs voorkomen.

Wat doen steunzolen eigenlijk?

Steunzolen bieden ondersteuning aan de voeten wanneer deze in een verkeerde stand staan. Dit heeft meestal te maken met een verkeerde drukverdeling van de voet. Elke Medisole steunzool zorgt daarom voor een betere drukverdeling van de voet. Hierdoor verandert de houding van het lichaam en worden pijnklachten verminderd of voorkomen. Het is belangrijk dat de steunzolen goed passen in de schoenen die u draagt en dat u de veters stevig strikt. Wanneer uw voeten los bewegen in de schoenen kan een steunzool zijn werk niet doen en zal de pijn niet afnemen.

Medisole steunzolen

Wat maakt de Medisole steunzolen speciaal?

Medisole ontwikkelde samen met onze bewegingswetenschapper en inspanningsfysioloog Dr. Wil van Bakel PhD vijf verschillende steunzolen. Samen met vooraanstaande voetspecialisten en podotherapeuten is er uitgebreid onderzoek gedaan en hebben we deze speciale medische steunzolen ontwikkeld voor de 5 meest voorkomende voetklachten.

Hebt u last van pijnlijke voeten? Bekijk dan snel welke Medisole steunzool u hierbij gaat helpen.

Wat kosten steunzolen?

In vergelijking met op maat gemaakte steunzolen of dure behandelingen bij specialisten of het ziekenhuis, zijn de Medisole inlegzolen de voordeligste manier om van uw pijn af te komen. We hebben verschillende soorten steunzolen ontwikkeld voor de 5 meest voorkomende voetklachten. Deze zijn tot stand gekomen met behulp van uitgebreid wereldwijd onderzoek. Hierbij bestudeerden we meer dan 50.000 paar voeten, het loopgedrag en het schoeisel van testpersonen. De medische, hoogwaardige inlegzolen van Medisole zijn al verkrijgbaar voor slechts € 59,95. Ieder model is verkrijgbaar in smal (dames) van maat 36 t/m 42 en breed (heren) van maat 40 t/m 48.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00