Voetklachten en ongemakken

De voeten moeten een stevige structuur hebben om het hele lichaam te dragen. Daartoe bestaat het skelet van een voet uit 26 botten. Als twee botjes onder de grote teen worden meegeteld zijn het er zelfs 28. De botten zijn met elkaar verbonden en vormen in totaal 33 gewrichten. De vereiste stevigheid en kracht worden verzorgd door meer dan 100 spieren, pezen en bindweefselbanden die opgebouwd zijn uit sterke vezels. Bloedvaten en zenuwen zorgen voor de aansturing, voeding en afvoer. Het geheel vormt een stevige voet die zorgt voor steun, evenwicht en beweging.

Voetklachten en ongemakken worden veelal veroorzaakt door een afwijkende voetstand of vloeien voort uit het niet goed functioneren van de voet. Zo bestaat er een holle voet, een doorgezakte voet of een platte voet. De drukverdeling onder de voet is dan niet goed waardoor er een stekende of zeurende pijn kan optreden. Sommige spreken van branderige of vermoeide voeten. De pijn kan van tijdelijke aard zijn, maar ook constante pijn kan voorkomen. Een afwijkende voetstand kan worden veroorzaakt door het dragen van schoenen met onvoldoende ondersteuning, slecht passende schoenen of schoenen met hoge hakken.

Bekend zijn ook de voetklachten door medische aandoeningen, zoals diabetes mellitus en reuma. Of klachten door hielspoor, de voorvoet of achillespees. Speciaal voor deze klachten heeft Medisole® een serie hoogwaardige medische inlegzolen ontwikkeld.

Voetklachten en ongemakken worden veelal veroorzaakt door een afwijkende voetstand of vloeien voort uit het niet goed functioneren van de voet.

1 Sprong gewrichten;
2 Voetspieren;
3 Hielbeen;
4 Middenvoetbeenderen;
5 Tenen;
6 Achillespees;
7 Peroneus;
8 Scheenbeen.

Slide Medisole voorvoet klachten voorvoet
klachten
Optimale drukverdeling
onder de voorvoet.
Medisole comfort plus ondersteuning comfort plus
ondersteuning
Extra draagcomfort
voorkomt vermoeide benen.
Medisole achilles klachten achilles
klachten
Nieuwe combinatie van technieken geeft ontlasting van de achillespees.
Medisole hielspoor klachten hielspoor
klachten
Extra dempende werking met
anatomische vormgeving.
Medisole diabetes en reumaklachten diabetes
& reuma
Drukverdeling onder de gehele voet voor meer bescherming

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00